3 manieren om de tanden van je hond gezond te houden

Een gezond gebit is ook belangrijk voor honden

Ieder halfjaar of jaar een gebitscontrole bij de dierenarts is echt geen overbodige luxe voor je geliefde viervoeter. Gezonde en sterke tanden zijn van essentieel belang voor de totale gezondheid van je hond. Om het gebit gezond te houden kun je zelf als baasje ook iets doen. Er zijn drie manieren om het gebit van je hondje in topconditie te houden

Tanden poetsen begin er al vroeg mee

Wil je de kans op tandbederf bij je geliefde viervoeter voorkomen of verminderen? Dit kan door met een borstel en speciale tandpasta het gebit te poetsen. Door regelmatig te poetsen verminder je de toename van tandplaque. Het is wel van belang dat je hiervoor een speciale tandpasta voor huisdieren gebruikt. De tandpasta die wij zelf gebruiken bevat voor honden teveel giftige bestanddelen.

Bovendien zit er aan de tandpasta voor huisdieren een lekkere aantrekkelijke smaak. Het schoon borstelen van de tanden kan nog best een lastig klusje zijn. Laat je hondje het niet goed toe? Probeer dan in ieder geval een of tweemaal per week het gebit met de borstel te reinigen. Geeft dit geen problemen, dan kun je dit gewoon iedere dag doen. Het is eigenlijk het beste om zo vroeg mogelijk met dit tandenpoetsritueel te starten. Je kleine puppy went er dan automatisch aan. Wat als voordeel heeft dat je het gebit van het jonge hondje ook al goed kunt verzorgen. Begin je hier al vroeg mee dan zal je kleine puppy op latere leeftijd het poetsen van het gebit waarschijnlijk veel gemakkelijker toe laten. Wil je weten hoe je het beste het gebit van je hond met ene borstel en tandpasta kunt reinigen? Informeer dan eens bij je eigen dierenarts. Deze kan je in de praktijk uitleg en verdere informatie hier overgeven.

Een lekker kauwstaafje gevenhonden-tanden

Het geven van een kauwstaafje is misschien wel de leukste en gemakkelijkste manier om het gebit van honden te reinigen. Het is eigenlijk een soort lekker tussendoortje. waarmee je geliefde viervoeter ook nog eens een hele tijd lekker bezig is. Door te bijten, knagen of te kauwen op dit staafje schuurt dit vervolgens als vanzelf alle tandplaque van iedere tand. Je hoeft daar als baasje verder weinig aan te doen. Trakteer daarom je hondje regelmatig op een lekker kauwstaafje. Geef het als beloning of zomaar al tussendoortje. Op deze manier voorkom je ook de aanhechting van tandplaque blijft het tandvlees gezond en verminder je ook daadwerkelijk de kans op tandbederf.

De kwaliteit van de voeding

De kwaliteit van het voedsel is ook van essentieel belang voor het gebit. Voeding van lage kwaliteit bevat vaak veel suikers, koolhydraten en vetten. Bovendien bevorderen vooral de suikers in de voeding voor meer opbouw van tandplaque en het verhoogt de kans op cariƫs en tandbederf. Kies daarom voor voeding van meer hoogwaardige kwaliteit die bevatten onder andere enzymen en andere belangrijke bouwstoffen. Dit laatste levert ook weer een belangrijke bijdrage om het gebit van je hond sterk en gezond te houden. Wil je weten welk hondenvoer van zeer goede kwaliteit is? Informeer is bij de dierenkliniek of ga eens langs bij een dierenspeciaalzaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *