10 fantastische voordelen van het hebben van een hond!

Altijd al een hond willen hebben maar nog steeds de stap niet genomen? In dit artikel staan 10 redenen waarom jij er een zou moeten nemen!

1. Puppy

Ze zijn natuurlijk altijd ongelofelijk lief en schatting. Maar als puppy zijn ze natuurlijk nog schattiger! Hoe kan je die lieve oogjes nou weerstaan?

2. Beweging krijgen door wandelingen

Een onvermijdbare taak; uitlaten! Lekker met je oude schoenen aan samen door het bos een lange wandeling maken. Dan heb je je dagelijkse beweging ook weer gehad. Of je nu een lange boswandeling maakt, of even snel een blokje om doet, je bent toch even lekker in beweging!

3. Mensen ontmoeten

Ga je met je puppy naar een puppycursus? Dan is de kans groot dat je nieuwe mensen leert kennen. En die mensen hebben allemaal 1 ding gemeen met jou. Hun liefde voor honden! Ook tijdens het uitlaten is de kans groot dat je nieuwe mensen leert kennen. Mensen komen tijdens het uitlaten naar jou toe, of jij stapt op hun af. Je maakt een leuk praatje en misschien ontstaat er wel een leuke vriendschap uit!

4. Trucjes leren

Trucjes zijn erg leuk om aan te leren. Je hebt natuurlijk het standaard ‘zit’ en ‘af’ Maar er zijn nog meer trucjes die je aan kan leren! Je kan ze bijvoorbeeld ‘pootje’ leren en ‘doodliggen’
Op internet zijn vele trucjes te vinden. En ook kan je lezen hoe je het beste zo’n trucje kan aanleren.

5. Een goeie waker!

Dit ligt natuurlijk aan het soort ras die je aanschaft. Niet alle soorten zijn namelijk geschikt om te waken. Voorbeelden van goeie wakers kunnen zijn; Rottweiler, Doberman Pinscher, Bullmastif ect. Het kan natuurlijk erg handig zijn om een waker te hebben als er veel ingebroken word in de buurt. Reken maar dat inbrekers geen stap meer in jou huis durven te zetten!

6. Troost als je verdrietig bent

Heel vaak voelen ze heel goed aan als jij verdrietig bent. Ze komen lekker bij je liggen en lekker met je knuffelen. Er ontstaat een woordeloze communicatie. Het lijkt soms net alsof ze zeggen dat ze je pijn voelen, je begrijpen en met je meeleven. Dat is toch hartstikke fijn? Soms valt er bij je trouwe viervoeter meer troost te vinden dan bij mensen. Ze voelen precies wat hun baasje voelt en laten dat ook merken.

7. Het zijn ontzettend grappige dieren

Je ziet vast wel eens filmpjes voorbij komen op tv of social media. Wat zijn het soms toch ook ongelofelijk lompe dieren. En wat halen ze af en toe streken uit die je aan het schateren maken. Leuk om te filmen en later terug te kijken!

8. Een maatje

Je hebt altijd een maatje om je heen die je nooit in de steek zou laten. Een trouw maatje die er altijd voor je zou zijn. Samen met je trouwe viervoeter is de kans klein dat je je alleen voelt. Het is toch ook wel fijn om zo’n lief, zacht maatje tegen je aan te hebben als je lekker tv aan het kijken bent?

9. Iemand die op je wacht als je thuiskomt

Enthousiast besprongen worden bij thuiskomst. Een lik, omdat je zo ontzettend gemist bent. Wat is er nou leuker dan na een lange dag thuis te komen en zo enthousiast begroet te worden?

10. Een goeie hulp

Mensen met een beperking kunnen erg veel baat hebben bij een hulphond. Ze helpen je met je alledaagse dingen en zijn getraind om jou te helpen met de dingen die je nodig bent. Maar ook als je geen beperking hebt kun je ze natuurlijk trainen om dingen voor je te pakken of bijvoorbeeld te deur voor je te openen. Altijd handig!

En? Ben je al overtuigd? Er zijn zoveel leuke voordelen aan het hebben van een hond. Leuke, trouwe en grappige beestjes zijn het. Je nooit meer alleen voelen en een maatje hebben, wie wil dat nou niet?

Heb je ook nog een paar tips, we kunnen er altijd 11 of meer van maken.

Laat je reactie achter onderaan dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *