De 10 populairste hondenrassen 2017

Honden zijn een van de meest gewilde huisdieren in Nederland. Maar wat zijn nu eigenlijk de meest geliefde viervoeters? In deze lijst zetten we de top 10 van de populairste hondenrassen op een rijtje.

1. Labrador Retriever

Bovenaan de lijst van populaire hondenrassen staat de Labrador Retriever. Dit is een lieve, trouwe hond met een enorm goedaardig karakter. Er is geen schrijntje agressie te vinden in deze hond. Dit ras is daarom perfect als familiehond en kan super met kinderen. Labrador Retrievers worden vaak ook ingezet als blindengeleidehond, hulphond of jachthond. Het ras zit boordevol energie en ze zijn graag de hele dag buiten om lekker te kunnen bewegen.

labrador Retriever is de populairste hond van Nederland in 2017

2. Duitse Herder

Op nummer twee in deze top 10 staat de Duitse Herder. Dit ras staat er bekend om erg trouw aan hun baas te zijn. Ook is het een moedig en zeer intelligent ras. Door deze laatste eigenschap leert de hond heel erg snel en is hij enorm gehoorzaam. De Duitse Herder wordt vaak ingezet voor waak-, verdedig-, en speurwerk. Hierdoor is het ras uitermate geschikt als geleidehond of politiehond.

De Duitse Herder is de op een na populairste hond van Nederland

3. Golden Retriever

De Golden Retriever sluit de top 3 van deze lijst af. Het ras is oorspronkelijk afkomstig uit Schotland en het is een prachtige, langharige viervoeter. De Golden Retriever is een gezelschapsdier en een echte mensenvriend.
Oorspronkelijk was het ras een jachthond die het geschoten wild terug bracht naar de jager. De naam Golden Retriever betekent dan ook letterlijk “Gouden Terugbrenger”. Ze hebben een zachte beet, waardoor ze niet snel doorbijten en het wild goed intact lieten. De Golden Retriever is sociaal, leert snel en werkt graag hard voor zijn baas.

Golden retriever staat op nummer 3 als meest populaire hond in Nederland

4. Berner Sennenhond

Nummer 4 in de lijst van meest populaire hondenrassen staat de Berner Sennenhond. Dit krachtige ras heeft een Zwitserse afkomst. De Berner Sennenhond is eveneens een rustige en gehoorzame familiehond. De hond is waakzaam, maar niet fel en grijpt dus alleen in als het echt nodig is. Het ras heeft ook een bepaalde zelfstandigheid, waardoor de hond soms eigenwijs gedrag kan vertonen.

De Berner Sernerhond ineemt positie nummer 4 in als meest populaire hond van Nederland

5. Staffordshire Bull Terrier

De kortharige, middelgrote Staffordshire Bull Terrier staat op nummer 5 in de lijst. Oorspronkelijk werd deze hond gefokt voor gevechten met stieren en beren, waardoor deze kruising van een Bulldog en een Terrier ontstond. Het ras heeft moedige en intelligente eigenschappen en met een goede opvoeding is dit een perfecte hond voor het gezin.

Staffordshire Bull Terrier is de 5e populaire hondenras van Nederland

6. Engelse Bulldog

De volgende in de rij is de Engelse Bulldog. Deze hond leeft voor de aandacht. Hij wil alle aandacht die hij van mensen krijgen kan. Geef je de Engelse Bulldog deze aandacht niet, dan wil dat nog wel eens vervelend uitpakken. Het ras is zeker ook vriendelijk en beschermend en kan daardoor prima met kinderen.

Engelse Buldog nummer 6 meest populaire hondenras in Nederland

7. Chihuahua, kort- en langhaar

Het kleinste hondenras ter wereld staat op de zevende plek in deze lijst. Klein is het ras zeker, maar ook is het een enorm fel ras. Ze kunnen enorm fel zijn tegen andere hondenrassen. Naast dat het dus een dapper hondje is, is het ook een enorm lief en vrolijk beest. Een Chihuahua is altijd in voor een avontuur en daarom valt er met dit ras ook altijd wel iets te beleven.

Chihuhua klein en populair, nummer 7 op de lijst meest populaire hondenrassen

8. Cavalier King Charles Spaniel

De nummer 8 in de lijst is een van de meest vriendelijke hondenrassen die er bestaat. Deze kleine gezelschapshond is dan ook perfect als gezinsdier. Verdere eigenschappen van deze viervoeter is zijn sportiviteit, vrolijkheid en aanhankelijk. Ze houden er niet van om lang alleen thuis te zijn, ze gaan liever samen op pad met de baas en het gezin.

Cavalier King Charles nummer 8 op de lijst meest populaire hondenrassen van Nederland

9. Boxer

De Boxer is de volgende in deze top 10. Echt een hond vol met zelfvertrouwen, energie en dapperheid. Het is een zeer trouwe hond naar zijn baas toe. Voor dit ras geldt dat ze veel energie hebben en deze ook goed kwijt moeten kunnen. De Boxer kan prima met kinderen en andere honden overweg en is altijd in voor een spelletje.

Met zijn karakterestieke kop verdiend hij een mooie plek nummer 9 in de meest populaire hondenrassenlijst van Nederland

10. Border Collie

De Border Collie is de afsluiting van de lijst. Dit ras is gefokt om vee, zoals schapen, te drijven. Het is daarom een hardwerkende, intelligente en levendige hond, die alles voor zijn baasje overheeft. De hond heeft energie voor tien en je moet de Border Collie daarom ook veel bezigheden, zowel fysieke als mentale, geven zodat hij zich niet gaat vervelen.

Border collie hekkensluiter op de lijst meest populaire hondenrassen top 10

Dit waren ze dan, de lijst van de 10 populairste hondenrassen. Groot of klein en lang- of kortharig, stuk voor stuk zijn het bijzondere honden.

De Doodle’s zijn tegenwoordig in opkomst

Tegenwoordig zijn ook mix rassen als de Labradoodle en Goldendoodle ook enorm populair en lijken alleen maar populairder te worden maar komen helaas nog niet voor in de top 10.Goldendoodle

Labradoodle

Wat is jou favoriet? Laat het achter in een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *