Top 5 beste hondenrassen voor gezinnen met kinderen

Als jullie jullie gezin uit wilt breiden met een hond dan is het belangrijk dat jullie jezelf eerst verdiepen in de voor- en nadelen, maar het is ook erg belangrijk om je te verdiepen in de verschillende rassen. Elk ras heeft zijn eigen kenmerken en karaktertrekken. Dit moet uiteraard wel bij jullie gezin passen. Er zijn bijvoorbeeld rassen die heel erg geschikt zijn voor gezinnen met kleine kinderen, maar andere rassen houden daar juist weer niet van. Dit is maar een van de punten, zo zijn er nog veel meer kenmerken die jullie goed moet uitzoeken voordat jullie een hondenvriend in huis nemen. Als jullie een ras kiezen wat goed bij jullie gezin past, dan kunnen jullie heel veel plezier van en met elkaar hebben.

Rassen

Er zijn heel veel rassen die kindvriendelijk zijn, maar een aantal rassen springen er wel echt uit:

– De Labrador en Golden retriever staan bekend om hun lieve karakter. Ze zijn zelden agressief en dol op spelen! Dit ras is dus heel goed geschikt voor een gezin met kleine of grote kinderen. een van de meest kindvriendelijke honden is een golden retriever

– Vinden jullie een Labrador of Golden retriever te groot, dan is een Basset of Beagle wellicht iets voor jullie. Deze rassen hebben een goed karakter. Ze blijven alleen liever niet alleen thuis. Dus als jullie vaak van huis zijn en hij of zij kan niet met jullie mee, dan is zo’n ras wellicht toch niet geschikt voor jullie.

– Een hond die wel goed alleen thuis kan zijn, is een Cocker. Deze hondjes zijn niet zo groot en zien er enorm lief uit. Ze hebben een lief karakter en zijn echte kindervrienden! Er zijn verschillende soorten Cockers, je hebt bijvoorbeeld langharige en kortharige. Maar allemaal hebben ze hetzelfde fijne karakter.

Berner sennen honden staan ook bekend om hun geweldige karakter. Dit ras is erg aanhankelijk en kindvriendelijk. Als ze volwassen zijn, willen ze nog graag op schoot liggen om geknuffeld te worden en als dat dan niet mag, dan zijn ze verbaasd. Maar lekker knuffelen op de grond is natuurlijk ook heerlijk.

– Is een van jullie gezinsleden allergisch voor haren of iets anders, dan is een Labradoodle iets voor jullie. Dit is een hond die niet verhaard en daardoor geen allergische reactie oproept bij mensen. Dit ras is kindvriendelijk, intelligent en ze hebben veel energie, dus ze hebben genoeg energie om te spelen. Ze vinden het heerlijk om een bal te halen die jullie kind weggooit. Waarschijnlijk heeft jullie kind er eerder genoeg van dan de hond.

Fokker

Als jullie besloten hebben welk ras hond jullie willen, dan is het slim om een erkende fokker te zoeken. Rashonden zijn bij erkende fokkers wel wat duurder, maar je weet wel zeker dat jullie een gezonde hond in huis halen. Dan kunnen jullie dus veel langer plezier hebben van elkaar en dat is toch tenslotte een van de redenen waarom jullie een hond willen hebben, toch?

Afspraken

Als jullie een puppy uitgezocht hebben, is het belangrijk om met de kinderen goede afspraken te maken. Zo heeft de hond ook af en toe rust nodig, dus als hij of zij in zijn eigen mand gaat liggen, moet hij met rust gelaten worden. Dit is maar een van de afspraken die jullie moeten maken.

Puppytraining

Een puppytraining is erg belangrijk. Jullie leren hier heel veel over hoe jullie jullie puppy het beste op kunnen voeden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat een (grote) hond netjes naast je blijft lopen tijdens het uitlaten. En niet dat jullie vooruit getrokken worden. Ook moeten ze leren dat ze niet mogen springen, dit is vooral bij grote rassen belangrijk. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als een Berner sennen hond tegen een klein kind aan springt.

Puppy of volwassen hond

Meestal kiezen gezinnen voor een puppy, dit is natuurlijk logisch, want een puppy ziet er ontzettend schattig uit. Als jullie eenmaal bij een nest zijn gaan kijken, zijn jullie verkocht, maar in het asiel zitten ook veel honden die op een nieuw baasje zitten te wachten. Vaak denken mensen dat hier alleen probleemhonden zitten, maar dat is zeker niet het geval. Hier zitten bijvoorbeeld ook honden waarvan het baasje overleden is. Zo’n hond verdient toch ook weer een veilig, warm mandje bij een gezin thuis?

Lees dus zo veel mogelijk over alle rassen en informeer eens bij vrienden en bekenden die een hond hebben. Op deze manier kunnen jullie de juiste keuze maken en heel wat jaren plezier met jullie nieuwe gezinslid hebben. Veel plezier met elkaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *