Honden die trekken aan de riem

Het trekken van de hond aan een hondenriem is een veelvoorkomend gedragsprobleem dat moet worden verholpen. Bepaalde hulpmiddelen kunnen niet alleen nuttig zijn, maar zelfs essentieel om verwondingen bij zowel de hond als de eigenaar te voorkomen.

Studies hebben aangetoond dat het trekken van een hondenriem een ​​ernstig veiligheidsrisico vormt. Wat dit gedragsprobleem verergert, is het gebruik van de verkeerde loopuitrusting, zoals een gewone hondenriem en halsbandcombinatie.

Over het algemeen worden hondentuigen zonder trekhaak aanbevolen voor het trekken van honden. Hoewel ze duurder zijn dan een halsband, zijn ze ook veel veiliger. Dus hoe helpen no-pull-harnassen voor honden precies en wat moet u weten over het aan de lijn trekken van honden?

Wat we weten over het trekken aan de riem

Een uitgebreide studie toonde aan hoe het trekken van een riem gevaar oplevert voor honden en mensen die ermee lopen. Andere studies suggereren dat het trekken aan de riem kan leiden tot hoge bloeddruk die in de ogen van de hond stroomt, wat oogproblemen en mogelijk een gebroken luchtpijp en / of strottenhoofd kan veroorzaken .

Hondentrainers en medische professionals waarschuwen eigenaren ook dat puppy’s die niet goed zijn aangelijnd, volwassen honden worden die onophoudelijk aan hun riem trekken, waardoor dit wangedrag wordt voortgezet.

Dit kan een groot probleem zijn bij sterke middelgrote of grote rassen die de eigenaar achter zich kunnen slepen. Grote honden kunnen meer dan 60 kilo wegen en hebben serieuze kracht, wat resulteert in veiligheidsrisico’s wanneer de hond besluit plotseling op te stijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *