Alles wat je moet weten over een honden trainingsmat

Een trainingsmat voor de hond is een handig voorwerp om jouw hond te trainen. Het trainen van je hond kan ontzettend leuk, maar ook erg frustrerend zijn. De ene hond leert makkelijker dan de ander en het ene baasje gaat het gemakkelijker af dan de ander. Toch kan iedereen zijn hond trainen met een goede honden trainingsmat.

Wat is een honden trainingsmat?

Een honden trainingsmat is een speciale mat die je kunt gebruiken bij het trainen van jouw hond. Je legt de mat neer op een plek waar je wilt dat je hond niet mag komen, bijvoorbeeld op de bank. Als jouw hond dan toch op de bank springt, dan zal de mat een geluid afgeven. Dit geluid zal net zolang doorgaan totdat jouw hond weer van de mat af gaat. Op deze manier leert jouw hond vanzelf dat hij niet op bepaalde plekken mag komen.

Wanneer gebruik je het?

Springt jouw hond bijvoorbeeld elke keer op jouw schone bed of op jouw nieuwe bank? Dan kan dat voor veel frustraties zorgen in jouw huis. Het kan lastig zijn om dit jouw hond af te leren, maar met een honden trainingsmat zal dit gemakkelijk zijn. Je gebruikt de mat op de plekken waar jouw hond niet mag komen. Je legt de mat bijvoorbeeld standaard op de bank. Na een tijdje leert jouw hond dat het niet op de bank mag komen, ook als jij bijvoorbeeld niet in de buurt bent.

Wat zijn de voordelen van een honden trainingsmat?

Een honden trainingsmat is een goedkope en diervriendelijke manier om jouw hond iets af te leren. Je hond leert zelfs door wanneer jij er niet bent. Daarnaast is de mat makkelijk in gebruik. Het is licht en kan makkelijk verplaatst worden als je de hond op verschillende plekken wilt trainen. Wil je de mat even niet gebruiken? Dan kun je het gemakkelijk opbergen. Ook is de mat eenvoudig schoon te maken als je hond er met vieze poten op heeft gestaan.

Andere tips voor het trainen van je hond

Naast het gebruiken van de juiste voorwerpen om je hond te trainen, zijn ook een aantal andere dingen handig bij het trainen van jouw hond. Hier hebben we nog wat bonus-tips voor jou!

Wees geduldig

Je wilt natuurlijk dat jouw hond meteen goed getraind is en altijd naar je luistert. Toch kost het tijd om een hond te trainen. Als je bezig bent met het trainen van je hond, zorg ervoor dat je er ook de tijd en aandacht voor neemt. Vaak is ongeveer tien minuutjes trainen per dag voldoende, maar zorg dan wel dat jouw aandacht voor honderd procent bij je hond is. Als jij ondertussen ook je telefoon probeert op te nemen, dan is de training natuurlijk een stuk minder effectief.

Beloon je hond

Als je hond doet wat jij hem hebt gevraagd, beloon je hond dan. Dit kan door middel van een lekker hondenkoekje of snoepje wat je hond graag eet, maar dit kan ook door een dikke knuffel te geven of een lief complimentje. Honden houden van aandacht van hun baasje en met een extra beetje positieve aandacht maak jij je hond hartstikke blij.

Wees consequent

Als jij er maar één keer in de week aan denkt om de trainingsmat voor je hond neer te leggen, dan is de kans natuurlijk groot dat het trainen van je hond ook veel langzamer gaat. Door elke dag een moment te pakken, zorg je ervoor dat het normaal wordt voor je hond om te trainen en zal je ook veer sneller resultaat zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *