Justice voor Tommy

Hallo ik ben Tommy

Je kent mij niet omdat ik zo leuk en lief ben. Je kent mij omdat ik die hond ben die zwaar mishandeld werd door de politie. Omdat ik het nieuw ben door wat mij is overkomen. Ik ben Tommy, een vrolijke lieverd die van knuffelen houd en altijd met mijn baasjes meeging om leuke dingen te doen. Tot die bewuste nacht 😪.

Tommy is slachtoffer van zinloos POLITIE geweld. Je leest het goed, juist de personen die ons moeten beschermen hebben Tommy totaal zinloos zwaar mishandeld. Bij een politieactie in Duiven is gevraagd of Tommy aan een boom vastgezet kon worden, iets waar direct gehoor aan is gegeven. 

Hiermee had het verhaal kunnen eindigen. Er was immers totaal geen noodzaak om Tommy ergens bij te betrekken, hij zat immers veilig EN gezond vast aan de boom. Maar helaas….

Tommy zijn tanden zijn uit zijn bek geslagen, meerdere keren is Tommy geschopt en geslagen en tot slot is Tommy 6 keer getaserd !! Dit alles terwijl hij totaal hulpeloos aan de boom vastgebonden was.

De camerabeelden laten zien dat het arrestatieteam in totaal wel 20 minuten los gaat op Tommy. Bij de laatste keer taseren zien we dat Tommy het opgeeft en onderuit gaat
Het is bijna niet in woorden te beschrijven welk geweld Tommy is aangedaan, en hoewel zeer schokkend en nauwelijks af te kijken dagen wij je uit om de beelden te bekijken. Deze beelden zijn gemaakt op de bewuste avond en laten heel duidelijk zien wat er gebeurd is.

LET OP!: Schokkende beelden

Het baasje van Tommy, Vivian Damse heeft Tommy dezelfde avond pas weer gezien bij de dierenarts. Hier is Tommy door de politie naartoe gebracht met een verhaal dat hij 1 van de agenten had aangevallen. Bij de dierenarts zijn 5 taser pijltjes verwijderd uit zijn lichaam, 1 uit zijn oog. Dit laatste heeft ervoor gezorgd dat Tommy een oog moet missen.

Tommy heeft lange tijd op het randje van de dood gebalanceerd. 

Door de camerabeelden is uiteindelijk knip en klaar vast komen te staan dat Tommy op geen enkel moment een gevaar is geweest voor de agenten, of zijn omgeving. De beelden laten onomstotelijk zien dat het toegepaste geweld op de vastgebonden Tommy buiten elke proportie is!

Inmiddels is er (EINDELIJK) een intern onderzoek gestart bij de politie naar het handelen van de agenten in kwestie. Wij strijden voor ontslag EN vervolging van de betrokken agenten.

Wij strijden voor wetswijziging die ervoor zorgt dat dieren niet langer als voorwerp worden gezien (waardoor vervolging in dit soort casussen heel moeilijk is)

Wij zetten ons in voor meer bekendheid van het gele hond project/yellow dog project zodat de betekenis van een geel merkteken bij een hond overal bekend is

Hulp gevraagd

De afgelopen 8 maanden heeft het gezin van Tommy volledig besteed aan het herstel van Tommy. Alle (financiële) lasten worden door hun gedragen. Vanzelfsprekend zal een civiele procedure gestart worden om alle schade te verhalen zodra het onderzoek is afgerond. Dit kost helaas veel tijd en al die tijd drukken de lasten op het gezin van Tommy.

Wil jij een bijdrage doen om deze zware tijd te overbruggen dan kan dat, je kan je donatie rechtstreeks overmaken aan Vivian Damste: Rekeningnummer: NL76ABNA0537762051

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *