Vier eenvoudige stappen om de aandacht van je hond te trekken

De kans is groot dat jij er ook helemaal klaar mee bent om geen aandacht van je hond te krijgen. Wanneer je hem dan ook roept en ook schreeuwt, maar niet reageert, kan dit erg vervelend zijn. Maar ook wanneer je opnieuw de naam van je huisdier roept tijdens het spelen en je geen reactie krijgt, kan dit erg uitputtend zijn. Ook zou het gevaarlijk kunnen zijn voor je huisdier en voor andere mensen wanneer je huisdier zo maar een weg op rent. Maar ook wil je natuurlijk niet hebben dat het huisdier zomaar een ander dier achter na rent, en hier niet mee stopt aangezien hij niet reageert op het schreeuwen van zijn.

Stap 1: Kies een goede naam voor je hond

De eerste stap om ervoor te zorgen dat je huisdier alles doet wat je wilt, is door zeker te weten dat het huisdier zijn naam kent. Jouw huisdier moet ook weten dat jij zijn naam kan schreeuwen om de aandacht van hem of haar te krijgen. Er zijn dan ook veel mensen met een huisdier die het erg vervelend vinden om een huisdier te hebben die niet reageert wanneer je zijn naam schreeuwt. De eerste stap is dan ook om een goede naam te kiezen. Wanneer je wilt dat je huisdier reageert op een naam, is het belangrijk dat je huisdier zijn naam weet. Kies voor een korte naam met een duidelijk geluid. Kies ook voor een naam met een geluid dat niet in een ander woord zit. Wanneer je namelijk praat met hem wil je niet dat het huisdier denkt dat jij zijn naam zegt, maar in werkelijkheid heel iets anders zegt. En wanneer jouw huisdier al een naam op dit moment heeft, probeer deze dan eens te korten.

Stap 2: Probeer attentie van je hond te krijgen

Om de attentie van een huisdier te krijgen is het belangrijk dat ze ten eerste naar jouw kijken. Hierbij is het belangrijk om een zak vol met lekkers te bewaren. Blijf hier net zo lang aan werken totdat jouw huisdier doorheeft hoe het in elkaar zit.

Het beste is om de attentie van je huisdier te krijgen tijdens een activiteit. Probeer eens tijdens het wandelen de naam van je hond te zeggen. De beweging van jou zal dan ook voor meer attentie bij het huisdier zorgen, dan wanneer je gewoon stil staat. Wanneer het huisdier vervolgens naar je kijkt is het belangrijk om hard en duidelijk de naam te zeggen. Maak oog contact met het huisdier, en loop vervolgens langzaam door.

Stap 3 en 4: Beloon je hond

Wanneer je huisdier op staat en achter jou aan wilt lopen, om je te volgen, moet je hem belonen. Beloon je huisdier dan ook met wat lekkers. Honden houden ervan om wat lekkers te krijgen. Honden zullen dan ook na een bepaalde tijd naar oog contact met jouw zoeken. Vervolgens is het belangrijk dat je je huisdier beloont door hem wat lekkers te krijgen. Zeker tijdens het leer proces moet je hem blijven belonen. Vervolgens kun je hiervan en leuk speelgoed maken.

Conclusie en meer informatie

Wanneer je wilt dat je huisdier meteen reageert en meteen naar jouw toekomt, na het zeggen van zijn naam, is het belangrijk om de stappen goed te volgen. Maar ook wanneer je huisdier wilt weglopen, en je vervolgens zijn naam zegt, zal hij naar je toe kijken en naar je toe komen lopen. Door dit te doen zal je huisdier continu naar je blijven kijken en dus ook jouw locatie in de gaten houden.

Het belangrijkste om de attentie van je huisdier te krijgen is om te blijven herhalen. Door dit proces een paar keer per dag te herhalen zal jouw huisdier een stuk beter getraind worden en de boodschap ook beter begrijpen. Ook moet je het huisdier goed blijven belonen voor het goede gedrag en voor het reageren.

Om dus de attentie van je huisdier te krijgen na het noemen van zijn naam, kost maar een paar minuten oefening elke dag. Dit kun je dan ook op veel verschillende plekken doen. Dit is erg belangrijk, en ook een echte must-have onderdeel om ervoor te zorgen dat je huisdier altijd naar je luistert. Neem je huisdier eens mee naar de keuken en naar de tuin. Zeker in een rustige omgeving kan het handig zijn om te beginnen met het trainen van je huisdier. In een rustige omgeving zal je huisdier immers zich beter kunnen concentreren, en dus zal het roepen van zijn naam makkelijker moeten opvallen.

Tot slot nog een keer de stappen om de attentie van je huisdier te krijgen
– Zeg de naam van je huisdier( of schreeuw het).
– Maak oog contact met hem en beweeg terwijl je dit zegt.
– Toon lof voor je huisdier en geef hem zijn beloning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *