Wat is de ideale temperatuur voor een hond

Het is belangrijk dat honden een goede temperatuur hebben. Op het moment dat honden een te hoge of een te lage innerlijke warmte hebben dan kan dit verschillende gevolgen voor hun hebben. Honden hebben natuurlijk een eigen huid, maar tegen een flinke kou kunnen ze net als ons niet goed. Een hond kan namelijk de kou voelen op dezelfde manier als hoe wij dat doen. Niet alle dieren zijn goed beschermd tegen deze kou, en ook binnenin verschillende rassen kunnen er grote verschillen zijn. Zo zijn er verschillende factoren in het lichaam die ervoor zorgen dat de warmte naar benden of omhoog kan gaan. Zo is het belangrijk dat jij leert hoe jouw huisdier zich kan aanpassen aan het weer.

De juiste temperatuur

De warmte in het lichaam is heel anders dan dat van ons. Zo hebben wij als mensen vaak een warmte die ligt rond de 37 graden. Bij deze dieren is deze warmte vaak rond de 39 graden, wat natuurlijk een stuk hoger is. Deze dierenmoeten dan ook een hoger aantal graden Celsius hebben dan ons, om zich comfortabel te kunnen voelen. Op het moment dat wij het net te warm zouden vinden, dat is vaak het beste aantal graden voor het dier. Stel dat wij bijvoorbeeld 3 lagen kleding aan zouden doen om naar buiten te kunnen gaan, in dit geval kan je het dier het beste nog een laag geven, aangezien hij dan ook de juiste warmte zal hebben.

Hoe kun je er achter komen wat de juiste hoogte van het aantal graden is?

Het kan vrij lastig zijn om er achter te komen of het dier het nou koud of warm heeft. Zo kan dit heel erg verschillen per dier. Sommige dieren kunnen dan ook zeer goed tegen grote verschillen in de kou en warmte, terwijl andere dieren het juist heel moeilijk vinden om lekker warm te blijven in de kou. Over het algemeen zijn er wel een aantal factoren waaraan je kunt meten of jouw dier het nou koud of warm heeft.

– De eerste factor die je vertelt wanneer jouw dier het koud of warm heeft is de huid die ze hebben. Zo hebben Staffordshire dieren een zeer warme en dikke “jas” waardoor ze goed kunnen tegen kou.

– De tweede factor om er achter te komen of jouw dier het koud of warm heeft is het gehalte van vet in het lichaam. Net als bij mensen zorgt een hoog vet gehalte ervoor dat je het warmer hebt in de kou. Zo is er de chippet ras die een vrij hoog body fat gehalte van nature heeft, met als gevolg dat zij dus beter de kou kunnen trotser. Een andere soort die het echter weer sneller kou heeft , door een lager vet gehalte, dat is de golden retriever soort.

– Tot slot is er een derde factor, namelijk de kleur die de “jas” van jouw dier heeft. Zo hebben sommigen dieren een zwarte huid. Deze kleur kan veel beter warmte absorberen n daarnaast ook vasthouden. Deze dieren met een witte en/of een lichte huid kunnen minder goed de warmte absorberen en zullen het op een koude winter dag dan ook veel sneller koud hebben.

– Net als mensen kunnen dieren ook wennen aan de gemiddelde warmte gedurende het jaar door. Zo zijn deze dieren ook gewend aan het feit dat het in de maanden juli en augustus vaak heet is, en dat het in januari en februari vaak koud is. Net als mensen wennen deze dieren aan de verschillende in het klimaat. Aangezien dit dier meer tijd buiten besteed dan sommigen van ons, weet hij of zij veel beter aan te voelen wat warm en koud is.

– Tot slot is er nog een laatste factor die ervoor zorgt dat het dier het warm of koud heeft, namelijk de leeftijd en de algemene gezondheid van het dier. Zo kunnen oudere dieren zich veel beter aanpassen en wennen aan de kou. Deze dieren die echter niet in een optimale gezondheid zijn, zullen veel meer last hebben van de kou, en hier dan ook minder goed tegen kunnen.

De juiste warmte

Binnenin huis is het belangrijk om te zorgen voor een juiste, aangename, warmte. Doordat deze dieren veel op de grond leven, en dan ook op een lager niveau dan ons, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. De warmte in een huis stijgt op en hierdoor kan het op de grond van jouw huis vrij koud zijn. Zorg er dan ook voor de verwarming in jouw huis hier goed op is afgestemd. Het dir kan het koud krijgen in de nacht, zorg dan ook voor een goede warmte tijdens de nacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *